Nieuwe expositie v.a zaterdag 2 december
Meccano, het roept vooral bij vijftigplussers nostalgische gevoelens op. Samen met vader de doos openmaken en aan de keukentafel bouwen. Het gepruts met kleine boutjes in evenzo kleine gaatjes, je fantasie gebruiken en vooral veel geduld hebben. ,,Bijna niemand speelt meer met meccano. We leven te gehaast, hebben geen geduld meer, alles moet snel af zijn. Terwijl meccano je fantasie prikkelt, je leert nadenken over simpele oplossingen en je geduld op de proef stelt. 
Lambert van der Veeken, eigenaar van het Meccano Museum in Rosmalen heeft een expositie samengesteld uit zijn collectie van voornamelijk landbouwmachines. Maar er is ook een 'Boeketje voor Oma' gemaakt door twee meisjes van acht en negen jaar te zien.
De Meccano expositie is een blik terug in de tijd, voor zowel jong en oud. Kom samen met je (klein)kinderen en laat hen zien wat en hoe jullie vroeger bouwden.

De expositie is v.a. zaterdag 2 december te bewonderen in onze oudheidkamer 'De Negen Turven, Dorpsstraat 139, Benthuizen.