Nr.10 / oktober 2018
Er zijn nog plaatsen vrij in de bus naar het oude ambachten museum

Op woensdag 24 oktober 2018 organiseren wij een busreis naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur.  Zie: www.ambachtenmuseum.nl

Er zijn nog plaatsen vrij in de bus, dus als u mee wilt geef u dan nu op, bij voorkeur per mail:    info@historischekringbenthuizen.nl
 of via tel. nr: 0621265975, Jan de Ruiter.
     of Tel. nr: 0634063508, Miel Bregman.

In het museum zijn wel 160 kleine winkeltjes, kamertjes en werkplaatsen, met allerlei gereedschappen en attributen uit de vorige eeuw en soms nog ouder. Van apotheker tot zadelmaker. Het museum heeft een open karakter. U mag gerust met de handen kijken.
In het Speelgoed Museum vindt u ouderwetse spelletjes, Dinky Toys, bouwwerken van Meccano, Märklin treinen, oude poppen enz.

Wij vertrekken om 09.30 uur op de parkeerplaats van het Dorpshuis & Eetcafé de Tas en zullen daar om ongeveer 17.00 uur weer terug zijn.

In het Museum wordt U ontvangen met koffie en gebak waarna U voor de lunch het Oude Ambachten Museum kunt bezoeken en na de lunch het Speelgoed Museum
De kosten voor deze dag zijn € 40,00 per persoon, dit is inclusief de koffie bij ontvangst en de lunch. Wij kunnen de kosten beperkt houden omdat de bus ondernemer onze plaatsgenoot Wouter van de Heuvel de bus zelf zal besturen en een bijdrage geeft aan de kosten

U kunt zich voor deelname opgeven bij voorkeur per mail:    info@historischekringbenthuizen.nl
De kosten kunt U overmaken op rekeningnummer:
NL 36 RABO 0307 2564 13

De deelname is beperkt tot 60 personen, dus reageer snel.
Het belooft een mooie en interessante dag te worden welke het bestuur voor de leden organiseert.
Gluren bij de Alphense Buren
Tot zaterdag 27 oktober is de rondreizende expositie ' Gluren bij de Alphense Buren' bij ons te zien. In november 2017 begonnen in Boskoop, daarna naar Koudekerk, Zwammerdam en Hazerswoude. En nu dus in onze oudheidkamer ' De Negen Turven' te bezichtigen.
Na Benthuizen zijn Aarlanderveen en als laatse Alphen aan den Rijn aan de beurt.

Leden avond
Zet alvast in uw agenda, op vrijdagavond 26 oktober is er de jaarlijkse ledenavond in 'De Bron' aanvang 20.00 uur. U wordt op de hoogte gesteld over lopende zaken, na de pauze volgt er een interessante lezing waarvan het onderwerp later bekend gemaakt zal worden.